Er was eens een man die Lot heette. Hij woonde in een verloren hoek ergens aan het uiteinde van de wereldbol.  Hij had z’n leven lang geleefd. Z’n ruwe handen vertelden meer dan alle woorden konden. Eén blik van z’n donkere ogen toonde flarden uit een nooit geziene film. 

Lot had een bijzondere taak. Elke vroege morgen maakte hij zich klaar voor een reis met de wind. Hij rende als een wilde hond door de vlakte tot hij hem omhoog tilde. Dan waaide hij hoog door de koude wolken, over de drukke wereld. 

Gewapend met een zilveren boog en 5 gekleurde pijlen ging hij het gevecht aan… elke dag opnieuw. Elke pijl was nieuws. Hemels of donker, prinselijk mooi of monsterlijk lelijk, stinkend rijk of armer dan een schamele luis, bedroevend of heerlijk blij, tierig luid of woordeloos stil. 

 Lot zweefde met deze keerpunten in z’n veel te kleine boogzak. Z’n opdracht leek eenvoudig maar niets was minder waar. Wie was hij om te beslissen over een mensenleven? Hij schoot de pijlen door de koude wolken maar liet de wind de uiteindelijke beslissing nemen. Zo hoefde hij niet te leven met de gedachte dat hij elke dag 5 mensenlevens compleet overhoop gooide. 

Op 6 december 2012 viel Lots pijl op ons huis. De wind besliste over de uiteindelijke kritische laatste meters.

 Het leven ging snel.. Op de kadans van een sneltrein, met de vaart van een vliegtuig, als een razende machine, vooruit, snel, go… 

We leefden zoals jij het waarschijnlijk ook doet of toch ooit hebt gedaan. Zonder veel te denken, crosten we van Zuid naar Noord, via West en Oost en terug. Onze dagen werden voor ons goed gevuld. Zonder dat we konden beslissen, werd ons levenspad met enkele aartsmoeilijke kilometers berg verlegd. Terwijl ik aan een snelheid van 120 km per minuut door het leven raasde, rinkelde de telefoon… plots… 

Een oorverdovende stilte maakte een eind aan een perfecte zwangerschap. Mijn vrouw kreeg plots meer dan een schattige baby in haar lichaam cadeau. 

Dit visueel dagboek gaat over de essentie in dit gekke leven. Over knuffels en warme blikken. Over tranen en trieste woorden. Over gedachten die je best nooit tegenkomt.. Over de smerigste hoekjes in deze grootse wereld. Over Kamiliemeters… en intieme momenten met ons 4… koesterknuffels met 2… geheime“vader -zoon praktijken”…Over liefde en veel verdriet. Over echtgenoot en papa zijn... 

Maar vooral… 

over het meest onbetaalbare ter wereld…